Winterdip? Kijk vast uit naar komende zomer!

Afgelopen zomer zijn helaas alle festivals afgezegd en hebben we veel thuis moeten zitten. Hopelijk ziet komende zomer er weer anders uit. Want wat is er nou leuker dan festivals bezoeken of de hele middag lekker in de zon op het terras te zitten. In deze tijden kunnen we wel wat leuke vooruitzichten gebruiken. Daarom geeft deze blog je vast een aantal tips met leuke dingen in België die je (hopelijk) volgende zomer weer kan doen!

Festivals

Hoewel België natuurlijk een redelijk klein land is, is het wel groots in de festivals die het organiseert! Er bestaan voor verschillende muziekstijlen, verschillende festivals. Zo is het bekendste festival misschien wel Tomorrowland. Dit is een ontzettend populair festival en kaartjes krijgen is dan ook een kunst. De podia zijn prachtig opgemaakt en er wordt hier zeker niet bespaard op vuurwerk en lasershows. Naast genieten van de muziek, is dit festival dus ook echt een plezier voor het oog. Een ander populair festival is Pukkelpop. Hier zijn meerdere genres aan muziek te vinden en het trekt over het algemeen een jong en hip publiek.

Bier

Hou je niet zo van de festivalsfeer en zit jij liever rustig te genieten van een lekker drankje? Ook dan ben je in België natuurlijk op de juiste plek. Immers staat België om het veelzijdige speciaal bier aanbod bekent! In bijvoorbeeld Brussel of Antwerpen zijn ontelbaar vele biercafés te vinden, elk met zijn eigen charme en bieraanbod. Het leukste is om elke keer naar een ander café te gaan, zo ontdek je vele verschillende plekken en daarnaast vele verschillende speciaal bieren. Wat ook echt een aanrader is, is om eens langs een brouwerij te gaan. Veel brouwerijen bieden rondleidingen aan. Zo krijg je informatie over het hele brouwproces en de bieren die hier ontstaan. Vaak worden deze rondleidingen ook afgesloten met een proeverij van de producten. Zo ontdek je meteen je favoriete biertje van deze brouwer! Pas wel op met de hoeveelheid alcohol: er bestaat een risico op verslaving. Zoek in dit geval hulp bij de verslavingszorg.

Foodfestival

Het is een klassieker maar het blijft leuk: uit eten. Toch heb je het na de zoveelste keer misschien wel eens gehad met je favoriete restaurant. Een leuke variatie op gewoon uit eten gaan, is het bezoeken van een foodfestival. Hier zijn allerlei verschillende foodtrucks aanwezig. Vaak is een foodtruck gespecialiseerd op een aantal specifieke gerechtjes. Zo kan je dus een hoop verschillende smaken ervaren op één avond. Bovendien heerst er vaak een erg gezellige sfeer op een foodfestival. Het is dus niet alleen uit eten, maar ook nog eens een hele ervaring om te doen.