Wat is een sorbetiere en waarvoor wordt ze gebruikt?

sorbets maken

Wil je graag de gasten die je over de vloer krijgt in jouw restaurant kunnen trakteren op een lekker sorbetijs? Dan zal je daarvoor wellicht een zogenaamde sorbetiere in huis willen halen. Voor sorbetijs geldt dat ze op verschillende manieren kan worden gemaakt. Dit kan gebeuren met vruchtensap of bijvoorbeeld door middel van toevoegingen zoals niet alleen champagne en chocoladesaus, maar ook drop. Van zodra je ervoor hebt gekozen om een ijsmachine te kopen is het mogelijk om zelf naar hartenlust te experimenteren met smaken. Op deze manier kan je jouw gasten elke keer opnieuw laten genieten van heerlijke smaaksensaties. In ieder geval, wil jij ook graag in jouw horecazaak het meest overheerlijke sorbetijs kunnen opdienen? Dan is het zeker de moeite waard om ervoor te kiezen om een sorbetiere te bestellen. Je leest er hieronder meer over.

Welk soort sorbetiere aanschaffen?

Op het moment dat je het aanbod met ijsmachines op de markt onder de loep gaat nemen zijn er verschillende zaken die meteen zullen opvallen. In eerste instantie is er natuurlijk het materiaal waaruit de machine bestaat. In het merendeel van de gevallen is het zo dat het wordt aangeraden om te kiezen voor een exemplaar die is gemaakt van roestvrijstaal. Ook de delen die in contact komen met de voedselproducten zijn in dit geval vervaardigd uit RVS. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen kan rekenen op zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen, daarnaast zal je tegelijkertijd ook kunnen rekenen op een optimale hygiëne. 

Het materiaal waaruit de ijsmachine bestaat is lang niet het enige aandachtspunt om bij stil te blijven staan. Wat namelijk bovendien ook te denken van de manier waarop het toestel dient te worden bediend? Er kan wat dit betreft sprake zijn van een manuele, maar tevens ook van een automatische bediening. In het laatste geval wordt er gebruik gemaakt van een tijdschakelaar. Even grondig de verschillende soorten ijsmachines die op de markt zijn terug te vinden vergelijken is altijd een absolute must wanneer je niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan. 

Wat met de capaciteit van de sorbetiere?

Het spreekt voor zich dat ook de capaciteit van de zogenaamde sorbetiere een niet onbelangrijk aandachtspunt is om bij stil te blijven staan. Wanneer je op dit vlak een vergelijking uit gaat voeren zal je kunnen vaststellen dat er terug sprake is van een niet onbelangrijk verschil in mogelijkheden. De capaciteit waar de verschillende soorten sorbetieres over beschikken varieert in de praktijk dan ook van bijvoorbeeld 3 liter tot wel 12 liter per uur. Aan welke capaciteit jij behoeften hebt is natuurlijk altijd grotendeels afhankelijk van de verwachte hoeveelheid aan sorbetijs die je zal verkopen. Probeer hier dan ook altijd een goede indicatie van te hebben voordat je uiteindelijk daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een bepaalde ijsmachine.

Overweeg ook een verrijdbare ijsmachine

Dat het aanbod met ijsmachines op de markt ongelofelijk uitgebreid is blijkt eveneens uit de aanwezigheid van de mogelijkheid om een zogenaamde verrijdbare ijsmachine te kopen. In menig aantal horecazaken of in menig aantal keukens kan zo’n verrijdbaar exemplaar uitstekend tot haar recht komen. Afhankelijk van jouw situatie kan het dus in de praktijk zonder meer aan te raden zijn om over te gaan tot het aanschaffen van een verrijdbare sorbetiere.

Bij HorecaRama.nl heb je de keuze uit verschillende horeca apparaten, geschikt voor professioneel gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *