Wat is de beste manier om je pand te beveiligen?

We hebben er allemaal wel eens last van en ook in de komende tijden zal het weer terugkeren, overlast bij het bedrijfs- of winkelpand. Vooral in de winkelstraten is er te zien dat er na sluitingstijd vele jongeren verzamelen om rond te hangen bij de winkels. Ze hangen tegen de puien, laten hun troep liggen en soms worden er zelf vernielingen verricht in de winkelstraat. Wanneer je de volgende dag naar het pand gaat, zul je zien dat er een grote bende van is gemaakt en dat de daders nergens meer te bekennen zijn. In dit blog zullen we gaan kijken naar wat nu de beste manier is om je winkelpand te beveiligen en hoe je gemakkelijk de daders opspoort!

Maak jouw pand onaantrekkelijk

Schijnbaar is het voor jongeren erg aantrekkelijk om laat in de avond een bezoek te nemen aan de winkelstraat of een plein met bedrijfspanden, om hier de avond door te komen. Met een groep jongeren halen zij in de supermarkt blikjes drinken en zakken chips, waar ze gedurende de avond met muziek blijven hangen bij het pand.

Wanneer je nu wilt voorkomen dat jongeren blijven hangen bij uitgerekend jouw pand, zul je je pand zo onaantrekkelijk mogelijk moeten proberen te maken. Zo kun je ervoor kiezen om licht in de etalage te laten branden, wat ervoor zorgt dat ook de voorzijde belicht is. Jongeren staan liever uit het zicht, waardoor dit al het eerste minpunt voor ze kan zijn. Je zou ook kunnen werken met een lichtsensor die je in de avonduren instelt, waar het licht zal gaan branden wanneer mensen langslopen. Een andere optie is om camera beveiliging toe te passen in en rondom het pand!

Het toepassen van camera beveiliging

Wanneer je wilt voorkomen dat jongeren voor de ingang van jouw pand hangen en eventuele daders van vernieling wilt opsporen, kun je kiezen voor camera beveiliging. Camera beveiliging kun je installeren met verschillende soorten beveiligingscamera’s, zodat de personenen  en eventuele daders duidelijk op beeld staan. Bij het plaatsen van zichtbare beveiligingscamera’s rondom het pand, zorg je ervoor dat de beveiligingscamera’s opvallen en zien jongeren dat zij op beeld staan. De jongeren staan het liefst uit het zicht, dus zou je ze met deze simpele actie al weg kunnen sturen.

Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om dome- en verborgen camera’s te plaatsen. Wanneer ongewenste personen dan toch hun slag willen slaan en een manier weten te vinden om uit het zicht van de zichtbare camera’s te komen, zul je ze nog altijd op beeld hebben staan. Net wanneer een dader zich veilig lijkt te voelen en zijn slag probeert te slaan, staat hij daarentegen ook erg duidelijk op beeld. deze beelden kun je vervolgens delen met de politie, om zo ongewenste personen af te schrikken en daadwerkelijke daders op te kunnen sporten!

Camerabeveiliging.nl beschikt over een ruim assortiment aan beveiligingscamera’s en vind je hier ook tips hoe je het beste de camera beveiliging kunt installeren!