Verschillende soorten rode wijn ontdekken

Er bestaan zoveel verschillende soorten wijn en daarom staat in dit blog de rode wijn centraal. Je leest hier alles over de verschillende soorten en druivenrassen. Elke druiven soort heeft een eigen uniek karakter, waardoor bijna iedereen wel een wijn soort heeft die hij of zij lekker vindt. De druiven van de rode wijn worden in veel verschillende landen gekweekt. Door de verschillende klimaat omstandigheden kan het zo zijn dat exact hetzelfde druivenras uit andere landen anders smaakt.

Rode wijn landen

In de klassieke wijn landen wordt ook bijna standaard rode wijn gemaakt. De landen die daar onder andere bij horen zijn Frankrijk, Italië en Australië. Zoals al eerder is gezegd heeft elk land een eigen klimaat en dus een eigen smaak soort wat betreft de druiven. Dit zorgt ervoor dat elk land een eigen smaak kan creëren en daarom zijn er zoveel verschillende smaken te koop. De kwaliteit van (de smaak van) dezelfde druif zal daarom ook anders zijn. Dit maakt het zo leuk om alle verschillende soorten en smaken te proeven.

De druivenrassen

Er zijn dus veel verschillende soorten druivenrassen en wereldwijd zijn er meer dan 100 verschillende soorten die er worden gebruikt. De bekendste blauwe druivenrassen voor rode wij zijn Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec. Al deze rassen komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar worden tegenwoordig naast Frankrijk in nog veel meer landen gekweekt en wijn van gemaakt.

Goede rode wijn kopen?

Heeft dit artikel jou nieuwsgierig gemaakt naar alle verschillende soorten en smaken rode wijn? Op de webshop www.degoudenton.nl kun je een groot assortiment wijn vinden. Je kun heel gemakkelijk zoeken op de soorten en prijs en je hebt de wijn zo besteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *