Veilig wonen doe je zo!

Met mijn ervaring in veiligheid van gebouwen en woningen heb ik al veel gezien. Daarom kan ik jullie een aantal stappen geven over hoe je veiliger kunt wonen dan je nu al doet. In drie stappen leer ik jullie hoe je bijna geheel risicoloos kunt lopen. Want de gezondheid en veiligheid van jou en de je gezin of huisgenoten is natuurlijk een van de belangrijkste dingen binnen je huis! Je wil je nergens druk over hoeven maken tijdens het leven, geen risico lopen op ongelukken en gezond blijven. Lees hier hoe je hier voor zorgt in drie hele gemakkelijke stappen! 

Stap 1: brand-veilig 

Allereerst wil je natuurlijk dat je woning brandveilig is. Je hebt geen zin in een groot ongeluk waarbij een deel of misschien je gehele woning afbrandt. Je woning zal dan gerestaureerd moeten worden en je spullen zijn natuurlijk allemaal verbrandt of beschadigd. Dit zorgt niet alleen voor emotionele schade doordat je spullen met emotionele waarde er niet meer zijn, maar ook voor veel materiële schade. En dan moet je ook nog alles regelen met de verzekering. Dat wil je dus écht voorkomen! Gelukkig kan dit heel eenvoudig door te zorgen dat je goede brandmelders ophangt aan het plafond. Want rook stijgt op! En natuurlijk moet je zorgen dat je altijd netjes de batterijen vervangt als hij piepjes geeft omdat hij leeg is ;).

Stap 2: ongeluk-veilig 

Daarnaast wil je graag dat je huis ongeluk-veilig is. Hiermee bedoel ik simpelweg dat je geen been kan breken, je kan snijden of schuren aan iets of ergens vanaf kan vallen. Zeker als je kinderen hebt of juist een jaartje ouder bent, kan het geen kwaad om hier eens even goed naar te kijken. Voorbeelden van dingen die je kunt doen om je huis ongeluk-veiliger te maken voor kinderen zijn bijvoorbeeld een hekje voor bij de trap, een kinderslot op bepaalde kasten en zorgen dat nergens scherpe randen of hoeken aan zitten. Daarnaast kan je buiten de veiligheid voor de kinderen, voor je eigen veiligheid, denken aan zorgen dat kasten goed vast zitten, spullen niet kunnen omvallen en messen veilig in een messenblok zitten. 

Stap 3: inbraak-veilig

Tot slot is het fijn als je woning ook inbraak-veilig is. Veel mensen denken dat inbreken ze vast niet zal gebeuren. Maar als het je toch gebeurt, dan zou je willen dat je genoeg maatregelen had genomen om dit te voorkomen. Zorg dus dat je goede anti-inbraak apparatuur hebt zoals bijvoorbeeld een deurbel met camera, een alarm op je woning, een kluis of zelfs een mistgenerator. Er zijn zoveel anti-inbraak apparaten dat ik niet zo goed kan adviseren welke de beste is, maar je beter kunt kijken welke het beste past bij jou, je wensen en je soort woning. Internet kan je hier gelukkig alles over vertellen! ​​​Kijk bijvoorbeeld eens om Mistgenerator.nl voor een goede mistmachine