Op zijn Japans grillen

Konro Grill

Er zijn veel Japanse grillen in omloop, toch is er maar een echte Konro Grill met unieke eigenschappen en kwaliteiten. Wanneer je een grill in huis hebt, merk je pas of je een echte hebt. De klei die is gebruikt voor het vervaardigen van de grill, kan meer dan 1000 graden aan. In combinatie met de houtskool worden deze temperaturen ook gebruikt, de Binchotan houtskool is een soort die vele malen harder is dan de normale houtskool. Echter blijft de buitenzijde lauw van temperatuur. 

Konro Grill

Oorsprong van de grill

Voorheen werd een Konro Grill gebruikt om warmte te genereren, echter ontdekte men al snel dat je er ook perfect vlees op kon grillen. Het vlees wordt slechts een aantal centimeter boven de kolen gegrild, hierdoor krijg je een heerlijke rooksmaak aan je vlees. Dit is te danken aan het sap van het vlees wat op de houtskool druppelt, en deze de smaak meegeeft van de rook. Natuurlijk kun je de grill ook gebruiken om andere etenswaren op te bereiden.

Ander soort houtskool

Een normale soort houtskool is te zacht waardoor deze niet heet genoeg wordt, met de Binchotan houtskool heb je hier geen last van. Alleen in het zuidwesten van Japan wordt deze houtskool gemaakt, lokale bevolking maakt de houtskool met de hand in grote kleiovens. Het vocht wordt langzaam uit het hout getrokken, waardoor de houtskool erg hard wordt en daardoor nog heter. Wel is de houtskool erg kostbaar om te kopen, omdat de productie ervan weken duurt. Bij de aankoop van de Konro Grill kun je een alternatieve kool kopen die net zo goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *