Online champagne bestellen: waar moet je op letten?

Een feestelijke drank is bij sommige gelegenheden ondenkbaar. Denk aan het vieren van een verjaardag of Oud & Nieuw. Een glaasje champagne is dan altijd een goed idee. Als je kiest voor online champagne bestellen dan is het belangrijk om te letten op een aantal dingen. Er zijn natuurlijk een aantal champagne merken die bekend zijn als je kiest voor champagne bestellen bij een webshop. Als je namelijk bekend bent met een fles is dat niet zo spannend. 

Alleen wanneer je niet bekend bent met bepaalde smaken en flessen kan champagne bestellen nog wel eens lastig zijn. Daarom leggen wij graag in deze blog uit waar je op moet letten en wat er allemaal is voor lekkers op het gebied van champagne. 

Wat is champagne? 

Voor het kopen van champagne moet je het diepst in de buidel graaien. Dit is de duurste wijn van het rijtje mousserende wijn. Waar ook de cava en prosecco tot behoren. In tegenstelling tot gewone wijn is champagne dus net even anders. Champagne is een wijn met een frisse smaak waarin je de appel en citrus in kunst herkennen. Champagne kan gemaakt worden van de druiven chardonnay, pinot noir of pinot meunier. 

Champagne komt uit Frankrijk en de dure prijs komt door het rijpingsproces. Die is namelijk minimaal 15 maanden op de fles. Dan vindt het gistingsproces plaats in de fles en ontstaan er de bubbels. Champgane komt uit de Franse regio, je raadt het wellicht al, Champagne. De naam champagne mag dan ook alleen gedragen worden als de wijn daar zijn herkomst vindt. 

Waar op letten tijdens online champagne bestellen?

De bekendste feestwijn ter wereld die uit Frankrijk komt en bubbels heeft. Champagne is bij veel mensen geliefd. Het is daarom ook een heel mooi cadeau om te geven aan iemand die jarig is of iets anders te vieren heeft. Of je bestelt natuurlijk voor jezelf een mooie fles. Alleen waar moet je dan op letten? Dat zijn een aantal punten.

Door het etiket van de fles te lezen kom je al veel te weten over de champagne. Zo zijn een aantal dingen daarbij van belang. Het woord champagne moet op de fles staan. Als dit er niet op staat dan gaat het om een andere drank. Champagne kent ook drie kwaliteiten. Je hebt de grand cru, dat is de beste kwaliteit. En je hebt nog premier cru en champagne sans cru (zonder verdere vermelding). Als er op een fles Cuvée prestige staat, dan wordt daarmee bedoeld dat het om een betere champagne gaat. Deze zijn niet goedkoop. Nu je in elk geval het etiket kunt aflezen zijn er nog 2 belangrijke factoren.

Wat het jaartal over champagne zegt

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat champagne niet een goedkope en simpele wijn is. De meeste champagnes hebben geen jaartal op hun etiket, omdat de nieuwe oogst wordt gecombineerd met oudere wijnen vanwege de eigenschappen. Het doel? Ervoor zorgen dat een mousserende wijn dezelfde smaak krijgt. hampagnes met jaartal weerspiegelen het karakter van een heel goed jaar. Ze hebben dan een uitgesproken smaak, zijn een stuk duurder en herken je aan de term ‘Millésimé Champagne’. 

Tevens zijn er verschillende prijsklassen wat betreft champagne. Online champagne bestellen kan vaak al vanaf 30 euro. Dan heb je al een goede fles. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een fles te kopen die 3 keer zoveel kost of een goedkopere fles. Dat is ook een geheel persoonlijke keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *