Nootmuskaat ballen kopen?

Nootmuskaat

Ben jij opzoek naar nootmuskaat bollen? Deze worden namelijk vaak gebruikt in soepen, sauzen en diverse vleesgerechten. Dit komt door het feit dat deze bollen zoete, warme en een rijke smaak hebben. Deze bollen zijn overigens erg hard, waardoor het vaak in een geraspte vorm gebruikt wordt, anders is het lastig om het te eten of te bereiden in de gerechten. De geraspte versies zijn te vinden in de markt, maar het is ook mogelijk om deze zelf te laten raspen door het kopen van deze ballen.

Nootmuskaat

Wat is het?

De nootmuskaat is een gedroogde pit van een vlezige vrucht, wat lijkt op een abrikoos. De reden dat het zo hard is, komt door het feit dat het dus een pit is. Deze worden wel eerst gedroogd onder de zon, waardoor de de zaadmantel vrijkomt. Deze mantel wordt eruit gehaald en ook weer gedroogd. Deze mantel heet ook wel foelie die ook als specerij in de keuken gebruikt wordt. De noten worden na het drogen bepoederd met kalk, om de insecten te vermijden. Anders kunnen ze niet meer goed en bedorven zijn. Dit is dan een eenvoudige manier om het goed te kunnen beschermen.

Combinaties

Je vraagt je zeker ook af, waar je nootmuskaat nou mee kan combineren. Veel mensen gebruiken het op de traditionele wijze bij gekookte sperziebonen, bloemkool, spruitjes, spinazie en asperges. Dit voegt namelijk dat extra smaak toe, waardoor deze groentesoorten lekkerder worden. Het wordt ook nog in de bereiding van aardappelpuree of kaassaus gebruikt. Door deze sterke smaak wordt het ook in speculaas gebruikt, omdat je er dan maar een klein stuk erin hoeft te doen om de juiste smaak terug te krijgen. Het wordt dus voor veel combinaties gebruikt. Wat ga jij vandaag in de keuken voorbereiden met deze muskaat ballen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *