Modieuze mannen in een hoekje gedreven

Kleding is niet voor iedereen weggelegd. Wacht laat ik dat anders stellen. Iedereen moet kleding dragen, maar niet iedereen is modieus of heeft een gevoel voor mode. Ik denk dat veel mannen hun gevoel voor mode missen. Dit zal vast deels komen door hun mannelijkheid, maar sommigen mannen proberen het daadwerkelijk wel erg hard om modieus te zijn. Het is alleen niet voor iedereen weggelegd. Voor een man is het volgens mij ook moeilijker om continue modieus te zijn. Want veel meer opties dan verschillende schoenen of een alternatief op de trui hebben wij niet. Als vrouw heb je een heel alfabet aan verschillende kledingstukken die je kan aantrekken. Vrouwen hebben twaalf variaties op schoenen en juist zoveel variaties op bovenstukken dat een simpele trui nu juist mooi is. Maar hoe is dit zo gekomen?

 

We lopen achter de feiten aan mannen

Laten we eerlijk zijn. Modieus zijn als man is iets wat nog niet heel lang sociaal wordt geaccepteerd. Als jij als jonge graag kledingwinkels in loopt voor een nieuwe trui word je raar aangekeken. Want een trui of schoenen kopen is iets wat je met vrouwen doet. Schoenen kopen is niet iets voor mannen, mannen kopen bier en handzagen. Langzaam begin je een verandering te voelen in de neerwaartse blik op modieuze mannen. Als je als man graan een nieuwe trui wilt kopen of het leuk vindt om nieuwe schoenen te zoeken ben je niet meer homo, maar gewoon bijtijds. Voor vrouwen is dit niet meer dan normaal en ik denk dat het voor ons mannen daar fout gaat. Wij mannen gaan al veel lang door met de simpele trui, er is nooit een vraag naar variatie geweest. De trui was altijd al prima voor de gemiddelde man. Terwijl vrouwen het altijd leuk vonden om te experimenteren met nieuwe stoffen en pasvormen waardoor nieuwe kleding werd ontworpen. Als je dus nu als man een nieuw kledingstuk wilt kopen kom je niet verder dan nieuwe schoenen of een chino.

 

Tijd voor verandering

Laat één ding duidelijk zijn, ik wil niet over 10 jaar in een rok lopen. Zo drastisch hoeft de oplossing niet te zijn. Maar ik zou wel graag willen zien dat een man wat meer keuze heeft als hij gaat winkelen. Er moet toch een goede variant op de trui komen. Ik denk dat je op die manier ook meer mannen kan aantrekken tot mode wat wellicht ooit ook weer voor nieuwe ideeën zal zorgen. Laat de vrouwen maar teruggaan naar de simpele trui, wij mannen nemen van hen wel het stokje over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *