Minder kosten bij een verbouwing

Dit jaar hebben we veel meer thuisgezeten dan andere jaren. Veel sociale gelegenheden konden niet meer door de pandemie maar ook naar kantoor was geen optie. We gingen allemaal thuiswerken. Veel mensen vonden het wel leuk om meer thuis te zijn. Je hoeft niet meer uren in de file te zitten op weg naar je werk, en kunt dus ook wat later uit je bed. Tegelijkertijd merken ook veel mensen dat het best wel druk kan zijn in huis. Zeker ouders met jonge kinderen en bijvoorbeeld starters die wat kleiner wonen hebben een gevoel van opsluiting gehad. Voor sommige mensen is dit dan ook een goed moment om aan een verbouwing te denken. Wat extra ruimte aan het huis aanbouwen kan ontzettend fijn zijn en door de pandemie zijn er ook velen die gespaard hebben en een dergelijk uitgave dus aan kunnen. Desondanks is het nog steeds wel fijn als je de verbouwing met zo weinig mogelijk kosten kunt doen. Hier bespreken we tips voor minder kosten bij een verbouwing.

Doe zoveel mogelijk zelf

Wij raden absoluut niet aan om een verbouwing helemaal zelf te gaan doen wanneer je hier de technische kennis niet voor hebt. Dan zit je voor je het weet in het programma ‘Help mijn man is klusser’. Tegelijkertijd is het wel degelijk zo dat je kosten kunt besparen door sommige aspecten van een verbouwing zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een muur aan het einde van de verbouwing. Of je kunt sloopwerk verrichten aan het begin van de verbouwing. Je zult wel een afvalcontainer of specifiek een puincontainer moeten huren zodat je het afval en puin weg kunt gooien. Het is natuurlijk best leuk om met een sloophamer tekeer te gaan. Je kunt ook vrienden vragen om te komen helpen klussen.

Stel een budget op en vergelijk offertes

De volgende stap is om een budget op te stellen voor de verbouwing en bij verschillende bedrijven offertes op te vragen hoe duur de verbouwing is. Op deze manier voorkom je dat je niet per ongeluk te veel betaald. Houd er wel rekening mee dat het slimmer is om een professioneel bedrijf het te laten doen, met een contract, in plaats van een familielid of kennis die verstand van klussen heeft. Als er namelijk een probleem is met de bouw of onverwacht extra kosten zijn dan is het niet fijn om hier met vrienden of familieleden ruzie te hebben.