Met welke koffiemachine zet je de lekkerste koffie?

volautomaat koffiemachine best getest

Het vinden van een koffiemachine is nou niet bepaald eenvoudig. Er zijn verschillende koffiezetapparaten waar je uit kunt kiezen en het is – zonder de machine ooit gebruikt te hebben – lastig te bepalen bij welk apparaat de koffie het lekkerst is. Gelukkig hebben wij diverse koffiemachine voor jou getest om voor jou de keuze makkelijker te maken. In dit artikel vergelijken we verschillende koffiezetapparaten: filtermachines, capsulesystemen, volautomatische koffiemachines en espressomachines. 

Kosten per kopje

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Hoe duur koffie zetten is hangt af van de kiloprijs die je voor de koffie betaald. Bij koffiebonen of gemalen koffie (volautomaat, pistonmachine, koffiecupmachine) kost een kopje koffie tussen de 10 en 30 cent. Koop je duurdere koffie dan kan dit zelfs oplopen. Drink je graag Nespresso koffie dan ben je duurder uit. Een bakje koffie van Nespresso Original kost al gauw 0,30 cent, terwijl je voor een Nespresso Vertuo (het nieuwe zetsysteem van Nespresso) al gauw 0,70 cent betaald.

Bekijk hier de volautomaat koffiemachine best getest en de beste nespresso-machine

Lekkerste koffie?

Naar onze mening zet je met een handmatige espressomachine de lekkerste koffie, mits je gebruik maakt van een losse bonenmaler. Het is erg belangrijk om je bonen vlak voor de bereiding te malen. Dan haal je namelijk het maximale uit je koffie. Met een handmatige koffiemachine doe je alles zelf en niet iedereen heeft daar zin in en tijd voor. Streef je naar meer gemak en wil je toch lekkere koffie zetten dan kies je voor een volautomatische koffiemachine of een nespresso apparaat waarbij alles automatisch gaat.

Onderhoudskosten

Tot slot heb je ook te doen met onderhoudskosten natuurlijk waar veel mensen geen rekening mee houden. De onderhoudskosten bij een volautomaat liggen het hoogst. Omdat bij een volautomaat alles automatisch gebeurd heb je ook meer onderdelen nodig. Uit hoe meer onderdelen een machine bestaat hoe meer er kapot kunnen gaan. Bij een pistonmachine ligt dat natuurlijk net iets anders: deze is veel simpeler gebouwd en daarom liggen de onderhoudskosten een stuk lager. Deze hoef je ook minder vaak te ontkalken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *