Lavazza koffie: wat is dit en wat zijn de voordelen van deze koffie?

koffie van lavaza

Lavazza koffie is Italiaanse espresso koffie voor de fijnproevers. Het bedrijf dateert uit de negentiende eeuw. Het werd toen officieel boven de doopvont gehouden door Luigi Lavazza in Turijn. Lavazza bleef een echt familiebedrijf en wordt vandaag beheerd door de derde en vierde generatie. Dit Italiaans bedrijf van koffie en koffieproducten groeide ondertussen tot marktleider in Italië en exporteert wereldwijd. Hun koffiebonen voldoen aan de strengste selectienormen. Koffiespecialisten zoeken constant naar de beste koffiebonen. Die zijn afkomstig uit alle landen waar koffiebonen worden verbouwd, maar vooral uit Costa Rica, Colombia, Brazilië, Guatemala, Honduras, Indonesië, Oeganda, Mexico en de VS.

Lavazza koffie is een mengeling van Arabica en Robusta koffiebonen

Terwijl sommige soorten Lavazza koffie uitsluitend uit Arabica bonen zijn samengesteld, is deze Italiaanse koffie vaak een mengsel van zowel Arabica als Robusta bonen. Koffiedrinkers waarderen vooral de Arabica koffiebonen. Die bevatten meer suikers en hebben diverse smaakprofielen, enkele uitzonderingen bevestigen de regel. Robusta koffiebonen bevatten meer cafeïne en sterke antioxidanten. Arabica koffie valt vooral in de smaak bij koffiedrinkers die houden van een sterker bakje troost. Daar spelen de producenten van deze Lavazza koffie uiteraard graag op in. Een van hun populairste aroma’s en mengsels zijn ongetwijfeld Lavazza super crema, oro en rossa.

Optimale kwaliteit

Lavazza koffiebonen staan garant voor espresso koffie van superieure kwaliteit. Zo zorgden de Italiaanse koffiebranders voor een wereldprimeur door mengsels koffiebonen van verschillende afkomst op de markt te brengen. Vandaag worden nog altijd de beste koffiebonen uit alle mogelijke landen natuurlijk of gewassen gebruikt. Hun exclusieve mengelingen koffiebonen leveren mooi gebalanceerde producten op. Lavazza is wereldwijd bekend voor zijn unieke blends die ze combineren. Hun recepten worden angstvallig bewaard en werden samengesteld door echte specialisten met een diepgaande kennis van koffie en koffiebonen. Hun (h)eerlijke blends van toen doorstonden en zijn blijven bestaan. Al die jaren ontwikkelden ze zich tot nieuwe en even verfijnde combinaties die vandaag zoveel koffie fanaten van overal ter wereld weten te bekoren.

Bonen van superieure kwaliteit

De meester koffiebranders van Lavazza kopen de meeste koffiebonen bij kleine, lokale koffieboeren van over de hele wereld. Zo beperken ze de economische keten zoveel mogelijk. Dat is alleen maar positief voor de kwaliteit en de prijs van hun kwaliteitsproducten.

Het perfecte kopje koffie

Lavazza koffie staat borg voor de perfecte kop koffie. Hun koffiebranders besteden veel tijd aan het selecteren van de beste koffiebonen ter wereld. Lavazza staat voor een fijne maling, de beste koffiebranders, een unieke mengeling koffiebonen melange én koffiemachines. Het bedrijf organiseert regelmatig opleidingen voor haar medewerkers zodat iedereen zijn vak tot in de puntjes beheerst en op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen ter zake.

Koffiesystemen

Lavazza heeft meer dan 25 jaar ervaring in het produceren en verkopen van ultramoderne koffiesystemen. Daartoe werkt het nauw samen met een internationaal netwerk van universiteiten en onderzoekscentra. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld het Luigi Lavazza Coffee Research Center opgericht. Dit bekende onderzoekscentrum is gewijd aan het onderzoek van espresso en is nu uitgegroeid tot een Lavazza-trainingscentrum. Het netwerk bestaat uit meer dan 50 koffie scholen over de hele wereld en 30.000 mensen leren hier per jaar alles over koffie.

Het assortiment Lavazza koffie

Dat wordt gevormd door de iconen uit het retaillandschap en de exclusieve mengelingen voor de horeca, de zogenaamde ‘Blue Line’. Toppers uit deze Blue Line zijn vooral de Grand Reserva, Crema & Aroma Espresso Blue, Grand Aroma Bar, Gold Selection, Grand Espresso, Pienaroma, Tierra en Top Class. Lavazza heeft nu ook meer en meer aandacht voor duurzame productie in Honduras, Colombia en Peru. Op die manier wil het bedrijf vooral de omgeving, werkomstandigheden, gemeenschap en de kwaliteit van de koffie verbeteren. Het aantal Lavazza koffie producten die het keurmerk ‘Rainforest Alliance’ dragen neemt van jaar tot jaar sterk toe.

Van Rossa tot Grand Reserva

Toppers uit het Lavazza koffie retail segment zijn de Qualita Oro, Qualita Rossa, Caffé Espresso en de Crema & Aroma. Lavazza produceert ook mengelingen die vooral bij de Italiaanse koffiedrinkers duidelijk in de smaak vallen zoals de Lavazza Crema e Gusto Forte en de Lavazza Crema e Gusto Espresso. Die zijn hier bij ons nauwelijks verkrijgbaar. Kortom, Lavazza staat meer dan ooit garant voor gezellig koffie drinken gecombineerd met de Italiaanse levensstijl. Bestel deze Lavazza koffie via Koffietheeplaza.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *