Kettingbotsing

Je hoort het wel eens voorbijkomen op het nieuws: op een snelweg is er een kettingbotsing geweest. Als je dan de ravage ziet die dat achterlaat, is dat vaak enorm. Er is namelijk sprake van een kettingbotsing op het moment dat er meer dan twee voertuigen bij zijn betrokken. Dat is natuurlijk enorm vervelend en alle schade die je op dat moment oploopt wil je, zoals iedereen die hierbij betrokken, vergoed hebben. Wanneer je zelf gewond raakt bij een kettingbotsingen dan noem je dat letselschade en het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. Alleen is het natuurlijk wel de vraag hoe dat precies in zijn werk gaat bij een kettingbotsing. Het is namelijk zo dat alle verzekeraars onderling afgesproken hebben dat het voertuig dat achterop rijd de schade van zijn voorganger betaalt. Dat maakt het, in tegenstelling tot de kettingbotsing zelf, een stuk overzichtelijker dan het gaat om de afhandeling van de schade. Tevens geeft de wet aan dat je volledig gecompenseerd moet worden voor de schade. Onder deze schade vallen onder andere de volgende posten:

  • Medische kosten
  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Reiskosten
  • Reparatiekosten
  • Kosten voor verzorging in ziekenhuis

Letselschade advocaat Alkmaar

Natuurlijk hoop je dat je het nooit meemaakt, maar er kunnen momenten zijn dat je gewond raakt bij een ongeval. Behalve dat het persoonlijk erg irritant is, komen er vaak veel randzaken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan uw letselschadeclaim. Het hebben van een goede letselschade advocaat in Alkmaar is dus van belang. Het is nogal specialistisch werk en daarom is het verstandig om er een vakman voor in te schakelen. Ben je op zoek naar een uitstekende advocaat uit de omgeving Alkmaar die gespecialiseerd is in letselschadezaken dan ben je  op deze plek aan het juiste adres. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat de hulp die je hierbij krijgt geheel kosteloos is. Er wordt door deze advocaten gezorgd dat de letselschade die je opgelopen hebt, wordt verhaald bij de tegenpartij. Die tegenpartij kan bijvoorbeeld uw werkgever zijn of een bestuurder van een ander voertuig waardoor u letsel heeft opgelopen.

Uitbetalen van je schade

In sommige gevallen kan het lang duren voordat de vergoeding definitief is, soms meerdere jaren. Op dat moment kan er gebruik worden gemaakt van vooruitbetaling. Zo krijgt u binnen de afgesproken tijd een gedeeltelijke schadevergoeding tot het dossier definitief is afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *