Herkomst van noten

noten kopen

Bij nutsupply.com kun je verschillende soorten noten kopen, maar heb je wel eens nagedacht over de herkomst van noten? Een noot groeit aan een boom, het zijn droge vruchten die omhuld zijn door een vruchtwand. Het is een harde houtachtige dop waar maar een noot in zit, hazelnoten, cashewnoten, walnoten zijn bijvoorbeeld een aantal noten die worden verkocht in de webshop. Pinda’s zijn geen noten maar horen bij de peulvruchten. Wist je dat amandelen behoren in de categorie fruit? Toch worden pinda’s en amandelen vaak verkocht in een notenshop vanwege de eigenschappen.

noten kopen

Soorten noten

Ga je noten kopen dan kun je deze grofweg onderscheiden in drie soorten. Ongebrande noten, gebrande noten en als laatste geroosterde noten. Ongebrande noten kun je het beste zien als rauwe noten die niet bewerkt zijn. De noten bevatten alleen de eigen stoffen, walnoten en paranoten worden nooit gebrand aangeboden in de winkel. Gebrande noten zijn gefrituurd in olie, omdat ze op hoge temperatuur zijn gebrand bevatten ze minder vitaminen dan de ongebrande noten. Bij geroosterde noten is geen olie aan te pas gekomen, deze zijn met droge lucht geroosterd. Nutsupply.com heeft een zeer uitgebreid assortiment aan noten in de webshop.

noten kopen

Hoe bewaar je noten het beste?

Ga je noten kopen bij nutsupply.com dan weet je zeker dat je lekkere verse noten thuis geleverd krijgt. Natuurlijk wil je na het openen van de verpakking de noten op de goede manier bewaren, zodat je de volgende keer nog steeds verse noten hebt. Noten moeten altijd droog en afgesloten worden bewaard, dit omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. De ideale temperatuur om ze te bewaren is tussen de 10 en 15 graden, kastanjes en walnoten bederven over het algemeen sneller dan andere soorten noten. Andere noten zijn meestal tot wel een jaar houdbaar.