Een lekker biertje op z’n tijd kan geen kwaad!

Als je een lange werkweek achter de rug hebt dan is het logisch dat je wel is uitkijkt naar een heerlijk koud biertje op het terras. Of tijdens de vrijdag middag borrel is een lekker speciaal biertje ook altijd fijn. Bier of wijn wordt vaak genuttigd tijdens sociale bijeenkomsten of als er iets te vieren is. En dit is natuurlijk niet voor niks! De meeste van ons vinden dit toch echt lekkerder dan een Spa rood of Spa blauw. Maar wat is nou jouw favoriete biertje en wat voor speciaal bieren heb je allemaal?

De meest favoriete biertjes

In Nederland zijn er ontzettend veel nationale -en internationale biertjes te krijgen. Variërend in kleur, smaak, promille en manier van brouwen. Ondanks dit enorme aanbod, laten verschillende onderzoeken zien dat Heineken nog steeds het meest gedronken biertje is. Heineken wordt op de voet gevolgd door Hertog Jan en Grolsch. Wist je ook al dat zo’n 70 jaar geleden de bierblikjes ontworpen en bedacht zijn? Voor het grootste deel van de menselijke geschiedenis werd bier geserveerd in glazen flesjes. Zo’n 70 jaar geleden was het echter tijd voor verandering, want in 1935 toonde de Gottfried Krueger Brewing Company uit Newark, New Jersey, de wereld een geheel nieuwe manier om bier te drinken: blikjes. Dat werd overigens niet bepaald goed ontvangen: blik stond bekend als goedkoop en laagwaardig, maar Gottfried Krueger lachte als laatste: hetzelfde jaar begonnen 37 andere brouwerijen óók met het verpakken van bier in blikjes en tot op heden wordt dit nog steeds gedaan.

Speciaal biertjes

Naast de “standaard” biertjes zijn er natuurlijk ook heel veel speciaal biertjes. Een ruim assortiment aan speciaal biertjes kan je vinden op hopt.nl. Dit is voor de bierliefhebbers een fantastische webshop. Van biervaten tot leuke bierpakketten, je kan het zo gek niet bedenken! Maar dus ook voor cadeaus kan je heel goed terecht op deze webshop. Want hoe leuk is het om voor iemand zijn verjaardag een eigen biertap cadeau te doen?! Of als je het wat kleiner wilt houden is een leuk speciaal bier pakket ook leuk. Van verschillende fruitbier smaken tot een aantal bieren uit een bepaalde streek. Maar ook voor speciaal oktoberfest bier kan je hierbij terecht. Dit is het bekenden hofbrau bier. Als je dit bij hopt.nl besteld zal je het binnen een aantal werkdagen al in huis hebben! En als je het dan over speciaal bieren hebt die je niet in de supermarkt kan kopen is het toch wel super chill als je het lekker kan bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *