Een coronaproof bedrijfsuitje: het kan!

Het coronavirus heeft natuurlijk een streep door vele leuke evenementen gezet. Maar het is niet zo dat er niets meer mogelijk is. Juist nu we vele feestelijke uitjes uit onze agenda’s hebben moeten schrappen, is het belangrijk te blijven kijken naar wat nog wel kan. Uiteraard moeten de maatregelen gewoon gevolgd worden en zal je een paar wensen voor je uitje hier en daar moeten aanpassen, toch is er dan nog steeds iets moois te regelen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog!

Het sociale aspect van werken

Staat er een bedrijfsfeest in de planning en vraag je je nu af of het door kan gaan? Het is aan te raden dit vooral te doen en dan natuurlijk binnen de mogelijkheden die er zijn. Misschien wordt het anders dan anders, maar dit maakt het juist speciaal. Over een paar jaar zal iedereen dit bedrijfsuitje zich zeker nog herinneren! Daarbij is het juist van belang in deze tijd aandacht te blijven besteden aan het sociale aspect van het werken. Er wordt een goed humeur mee bevorderd: iedereen kan er na een leuk uitje weer tegenaan. Voor collega’s is het een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en als je er ook een activiteit bij boekt, doe je ook nog eens iets aan teambuilding. Meerdere vliegen in een klap dus!

Alles volgens de regels

Organisatoren als fundustry.nl richten alle componenten van het uitje zo in dat ze overeenstemmen met de adviezen en actuele maatregelen van de overheid. Waar nodig doen ze zelfs nog een stap extra om te voorkomen dat bezoekers in aanraking kunnen komen met het coronavirus. Bij dit soort organisatoren kan je er dus op vertrouwen dat alles volgens de regels is ingericht en het uitje volgens de geldende maatstaven kan verlopen. Zo is de maximale groepsgrootte verkleind en worden grote groepen gesplitst in kleine groepjes. Ook zijn locaties zo ingericht dat de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden. Tevens zijn er meer pauzemogelijkheden, is er voldoende ventilatie in binnenruimtes en worden er extra hygiënemaatregelen getroffen.

Genoeg te doen!

Er zijn genoeg uitjes die coronaproof zijn. Te beginnen met buitenactiviteiten als het hilarische bubbelbal, ‘archery tag’ wat het nieuwe trefbal is, highland games waarbij het draait om kracht en samenwerking of ga voor de adrenalinekick met offroad rijden. En dit is nog maar een greep uit het aanbod, want er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook aan activiteiten binnen, zoals je eigen mojito maken tijdens een coctailworkshop of ga met je collega’s een escape game aan met als thema Casa de Papel. Ik ben benieuwd hoe jouw bedrijfsuitje er straks uit zal zien!