Cocktail Shakers: De twee meest gebruikte voor jouw cocktail set

Het hebben van een goede cocktail shaker is essentieel voor een bartender. Alleen zijn er op de markt verschillende shakers verkrijgbaar. Welk type past het beste bij jou? Wat zijn de verschillen? In dit artikel laten we de twee bekendste cocktail shakers zien die je in huis kunt halen.

Boston Shaker

We beginnen met de bekendste shaker: de Boston Shaker. Het wordt over de hele wereld gebruikt door bartenders. De Boston Shaker bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er een glazen onderdeel en ten tweede een metalen beker. Het glazen onderdeel wordt ook wel het mixing glass genoemd en is iets kleiner dan het metalen beker waardoor deze er goed op past. Het grootste voordeel van de Boston Shaker is dat er eenvoudig en snel in gebruik is. Dit maakt het voor een bartender efficiƫnter om te gebruiken op grote schaal. Daarnaast geeft een glazen beker een voordeel dat je kunt zien wat en hoeveel er gemixt wordt. Een nadeel is dat het glazen gedeelte makkelijk kan breken en het drankje word minder koud dan bij een andere cocktail shaker.

Cobbler Shaker

De Cobbler Shaker is een driedelige shaker. Het bestaat uit een metalen gedeelte, een deksel dat er strak op past en een dop voor op de deksel. De Cobbler Shaker is bedoeld voor beginners en is dan ook makkelijk in gebruik. Dit type shaker zal bijna niet gebruikt worden achter een bar. Wel is het een ideaal hulpmiddel voor het thuis oefenen en shaken van een cocktails. Naast het voordeel dat het makkelijk in gebruik is kleeft er ook een nadeel aan. Wanneer je begint te shaken kan het voorkomen dat het vacuĆ¼m gaat trekken. Als gevolg is kan het moeilijk worden om de deksel te verwijderen. Daarnaast heeft deze cocktail shaker een ingebouwde strainer in die grof is in vergelijking met een andere strainer. Hierdoor kunnen er grote stokken fruitresten of ijs in het drankje terechtkomen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*