Breng een vlees feestmaal op tafel

In deze tijd moet je op verschillende manieren het leven wat aantrekkelijker te maken dan dat het nu is nu je niet veel kunt doen. En als het om eten gaat, kun je ook groots uitpakken. Het is toch een deel wat voor een mens een belangrijk deel van de dag is en veel eten is ook hartstikke gezellig. Natuurlijk kun je nu niet met de hele familie, met vrienden of de hele buurt bij elkaar komen, maar je kunt er toch proberen het beste van te maken. 

Lekker vleesje op de barbecue

Het mooie weer ligt ook weer om de hoek, dus een prima moment om de barbecue weer tevoorschijn te halen om een vleesmaaltijd te verzorgen. Een leuk uitprobeersel zou korean BBQ kunnen zijn. Voor als je niet bekend bent met dit concept, is hier wat uitleg. Bij korean BBQ bereid je zelf het vlees en dit terwijl je áán tafel zit. Dit doe je dan op een (ingebouwde) barbecue. Je kunt het zien als een soort gourmetten, maar dan met een Koreaans tintje. Korean BQQ is namelijk een belangrijk onderdeel van de Koreaanse keuken. 

Het feest tintje

Zoals je net al hebt kunnen lezen, kan korean BBQ een beetje vergelen worden met gourmetten. Dit is voornamelijk iets wat je tijdens de feestdagen doet, maar hoe leuk is het om het ook gewoon eens op een ‘normale’ dag te doen? Zo breng je het feest tintje zelf aan tafel door eens wat anders te doen dan normaal. Met gourmetten is iedereen op z’n eigen manier met zijn of haar vlees bezig en kun je zelf kiezen waar je op dat moment zin in hebt. Je kunt dus allerlei soort vlees in huis halen, want er is niets wat niet kan. Vaak zie je dus mini hamburgers voorbijkomen of een stukje kip, maar het is leuk om ook eens wat anders te proberen, toch?

Kies voor exclusief vlees

Het is natuurlijk voor ieder wat wils, maar om het toch weer wat te onderscheiden van alle andere keren dat het gourmetstel op tafel heeft gestaan, kun je besluiten eens wat ander soort vlees in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan pulled pork, lamsworstjes, ossenhaaspuntjes, of wat je maar ook lekker lijkt. Zoals al naar voren kwam, niks is té gek om te eten tijdens gourmetten. Maak je boodschappenlijstje compleet door het te vullen met verschillende sausjes, zoals knoflooksaus en barbecuesaus. Daarnaast kun je ook nog kiezen om verschillende groentes te halen die je meeneemt tijdens het gourmetten of gebakken aardappeltjes, gewoon leuk voor de afwisseling. Je kunt het allemaal helemaal zelf invullen en dat maakt het nog leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *