Aankomen of afvallen? Noten eten helpt altijd

Noten bestellen

Dat het dagelijks nuttigen van een handje noten een goede bijdrage levert aan een gezond algeheel eetpatroon, dat is een feit dat tot steeds meer mensen wereldwijd aan het doordringen is. Onbewerkte noten zitten immers vol met onder meer mineralen en vitaminen; alleszins nuttige bouwstoffen die je lichaam nodig heeft. Verder worden noten in verband gebracht met het verminderen van de kans op diverse ernstige ziekten. 

Interessant is bovendien dat noten bestellen en vervolgens dagelijks nuttigen een goede strategie kan zijn als je wenst af te vallen, maar ook als je wilt aankomen. Besef je namelijk dat noten voor pakweg 40 tot 50 procent uit vetten bestaan. Hierbij gaat het veelal om onverzadigde vetzuren, oftewel de gezondere variant van vet. Welnu, dat het eten van vetrijke producten handig is als je wilt aankomen, dat staat buiten kijf. Je hoeft je in die situatie dan ook niet echt in te houden als het om het eten van noten gaat. Maar ook als je wilt afvallen zijn noten dus heel nuttig. Doordat noten zo veel vetten bevatten raak je er namelijk snel door verzadigd. In z’n totaliteit eet je daardoor doorgaans minder wanneer je vetrijke voeding eet dan voedsel met veel koolhydraten.

Noten bestellen

Met deze tips haal je het maximale uit noten

Als je de goede eigenschappen van noten optimaal wilt benutten, volg dan de volgende tips:

  • Probeer elke dag een klein portie noten te eten. Dat is beter dan soms een hele zak weg te eten, en dan weer een aantal dagen niets.
  • Ongeroosterde en ongebrande noten hebben zeker de voorkeur. Wanneer noten namelijk gebrand of geroosterd zijn, dan is een deel van de goede bouwstoffen al verloren gegaan.
  • Bewaar noten altijd op een droge en donkere plek. Dit helpt om de noten vers en smaakvol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *